Eπειδή πολλές φίλες ρωτούν, να η συνταγή - απλή και γρήγορη:
Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια αφτίτσια σιγριανά (πλευρώτους),
1 κιλό ζάχαρη,
1 λίτρο νερό,
χυμός 1 λεμονιού και
1 δόση βανίλια
(όλα από ένα)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια, αφήνουμε τα μικρά ολόκληρα και κόβουμε στη μέση τα μεγαλύτερα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, τα βάζουμε στη φωτιά για λίγο, να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Τα βράζουμε για 45 λεπτά, προσέχοντας να μη φουσκώσουν και βγάζουμε τον λίγο αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια.
Λίγο πριν τα σβήσουμε, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια για ελαφριά μυρωδιά.
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μια νύχτα και τα ξαναβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά, προσέχοντας να δέσει το συρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε βάζο το οποίο τοποθετούμε στο ψυγείο.
Τα σερβίρουμε όπως όλα τα γλυκά κουταλιού ή συνοδεύουμε παγωτό καϊμάκι...
Καλή επιτυχία!
Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια αφτίτσια σιγριανά (πλευρώτους),
1 κιλό ζάχαρη,
1 λίτρο νερό,
χυμός 1 λεμονιού και
1 δόση βανίλια
(όλα από ένα)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια, αφήνουμε τα μικρά ολόκληρα και κόβουμε στη μέση τα μεγαλύτερα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, τα βάζουμε στη φωτιά για λίγο, να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Τα βράζουμε για 45 λεπτά, προσέχοντας να μη φουσκώσουν και βγάζουμε τον λίγο αφρό που θα σχηματιστεί στην επιφάνεια.
Λίγο πριν τα σβήσουμε, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια για ελαφριά μυρωδιά.
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μια νύχτα και τα ξαναβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά, προσέχοντας να δέσει το συρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε βάζο το οποίο τοποθετούμε στο ψυγείο.
Τα σερβίρουμε όπως όλα τα γλυκά κουταλιού ή συνοδεύουμε παγωτό καϊμάκι...
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου