Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Εικόνες του Σιγρίου

Η Χριστίνα Λεοντή ασχολείται με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία με εκπληκτικά αποτελέσματα.
Κι επειδή αγαπά το Σίγρι, έφτιαξε μερικά βιντεάκια για το χωριό και τις εξοχές του...
Εικόνες από το Σίγρι

Ο νέος μας δρόμος!

Ο φίλος του blog Μανώλης Π. Παναγιωτάρας έστειλε ένα βιντεάκι που παρουσιάζει τον νέο δρόμο, το κομμάτι της Εθνικής Οδού Καλλονής - Σιγρίου, που πριν λίγες μέρες δόθηκε σε χρήση. Αλλά και ο παλιόφιλος Γιώργος Παπαδόπουλος έχει ανεβάσει ένα ανάλογο βίντεο, αυτό εδώ.
Απόλαυση οδήγησης!
Όλοι εμείς οι Σιγριανοί, οι φίλοι του Σιγρίου και οι επισκέπτες του, ελπίζουμε με όλη μας την καρδιά πως η κρίση και τα τελευταία γεγονότα δεν θα σταματήσουν αυτό το έργο και ο δρόμος σταδιακά θα δίδεται σε χρήση, ώσπου αυτό το έργο πνοής να ολοκληρωθεί...

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πωλείται βάρκα

Πωλείται βάρκα πλαστική, υδραίικο σκαρί, μήκους 4.40 μ., με μηχανή Lister 3.5 HP, 1800 στροφών, με ρεβέρσα, βυθόμετρο 200μ., ηλεκτρική εγκατάσταση και τρέιλερ. ΤΙΜΗ: 1250 ευρώ. Τηλ. 22530-54312.

Σημείωση: Οι Μικρές Αγγελίες δημοσιεύονται δωρεάν, για την εξυπηρέτηση των Σιγριανών και των φίλων του Σιγρίου. Δημοσιεύοντας μια αγγελία για πώληση ή ενοικίαση ενός επαγγελματικού χώρου, π.χ., αν κάποιος αγοράσει ή νοικιάσει τον χώρο αυτό, τότε και ο ίδιος θα εξυπηρετηθεί βρίσκοντας αυτό που έψαχνε. Και αυτός που το είχε, θα εξυπηρετηθεί κι αυτός, αξιοποιώντας την ιδιοκτησία του. Επιπλέον, θα ανοίξει ένα καινούριο μαγαζί στο Σίγρι, μια καινούρια επιχείρηση - κι αυτό είναι καλό και για τους κατοίκους του χωριού, και για τους επισκέπτες και για τη συνολική "δύναμη" του χωριού.
Γι' αυτό, αν θέλετε να πουλήσετε ή να αγοράσετε, ή να νοικιάσετε κλπ κάτι στο Σίγρι, στείλτε μήνυμα στο adon67@gmail.com

Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων

Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων με αντικείμενο "ΓΕΩ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Γεω-διατήρηση – Διαχείριση Γεωπάρκων Γεωτουρισμός και Τοπική ανάπτυξη" οργανώνει από 23 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2015 στη Λέσβο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Γεωγραφίας σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Δίκτυου Γεωπάρκων και της UNESCO.
Το Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων συγκεντρώνει έντονο διεθνές ενδιαφέρον και προβάλει την Λέσβο ως κέντρο εκπαίδευσης και πρότυπο για την δημιουργία και λειτουργία Γεωπάρκων, σε όλο τον κόσμο και έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετάσχουν στελέχη γεωπάρκων, υπεύθυνοι φορέων τουρισμού, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης από τη Κίνα, την Ταιλάνδη, την Ισπανία, την Ιταλία, την Σενεγάλη, την Πορτογαλία, την Τσεχία, τη Χιλή, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και την Ελλάδα και θα διδάξουν διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων, επιστήμονες και ερευνητές που ασχολούνται με θέματα διαχείρισης και ανάδειξης Γεωπάρκων και ανάπτυξης του γεωτουρισμού.
Κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις κοινωνικές, οικονομικές αλλά και περιβαλλοντικές διαστάσεις των γεωπάρκων σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου http://www.petrifiedforest.gr/geoconservation/ e-mail: nzour@aegean.gr, lesvospf@otenet.gr,  Tηλέφωνο: 2251047033.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Περί τοπίου...

Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο λαμβάνει χώρα στο Σίγρι, στην αίθουσα του Συλλόγου "Θεοφάνης Σιγριανής" (απέναντι από την είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας). 12 και 13 Ιουνίου, από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου MEDSCAPES (http://enpi-medscapes.org) και είναι ανοιχτό σε όλους τους σιγριανούς και τους επισκέπτες.
Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα έχει ως απώτερο σκοπό την υποστήριξη της προστασίας του τοπίου, του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς επιλεγμένων περιοχών της Κύπρου, της Ελλάδας, του Λιβάνου και της Ιορδανίας. Περιλαμβάνει α) την ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας εκτίμησης/ ανάλυσης του τοπίου, καθώς και των κινδύνων που το απειλούν, β) την επιτόπια εφαρμογή της και χαρτογράφηση διαφορετικών τύπων τοπίου της Ανατολικής Μεσογείου, και γ) την συμμετοχική, κοινοτική διακυβέρνηση και διαχείριση των πόρων αυτών (τοπίου, φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς).

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

2ο Διεθνές Γεωπολιτισμικό Συμπόσιο "Σίγρι"

Στη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 6 Ιουνίου 2015 το 2ο Διεθνές Γεωπολιτισμικό Συμπόσιο "Σίγρι". Το συμπόσιο οργανώνεται από το Κέντρο Νησιωτικού και Μεσογειακού Πολιτισμού – «ΜΕΣΟΝΗΣΟΣ» σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η θεματολογία του Συμποσίου, βασίζεται σε μια γεωπολιτισμική βάση (γεωλογία, παλαιοντολογία, αρχαιολογία, ιστορία, πολιτισμός) για τη Λέσβο και τη γενικότερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου.
Η επίσημη έναρξη του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 στις 18:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιηθεί εκδρομή των συμμετασχόντων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή.
Στο Συνέδριο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή επιστήμονες από όλη την Ελλάδα από Ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Συμποσίου www.sigri.gr.