Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μουσικοί Αγώνες - Σίγρι 2015

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους διοργανώνει συνάντηση μουσικών δημιουργών - Μουσικούς Αγώνες Σίγρι 2015, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015. Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετάσχει με ένα ή δύο τραγούδια. Οι δημιουργοί μπορούν να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής με όλα τα στοιχεία (συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής) και το DVD / CD με το/τα τραγούδι/α τους στα Γραφεία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Μυτιλήνη, 8ης Νοεμβρίου 17, Τ.Κ. 81100 είτε να τα αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποδοχή της συμμετοχής τους προκειμένου να παρουσιάσουν το τραγούδι τους στο κοινό.
Στην κριτική επιτροπή θα συμμετάσχουν μουσικοί δημιουργοί και προσωπικότητες που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.
Οι τελικές συμμετοχές στους Μουσικούς Αγώνες Σίγρι 2015 θα κυκλοφορήσουν σε CD.
Καλούνται οι δημιουργοί να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 17 Αυγούστου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr, όπου θα στείλουν το ηχογραφημένο αρχείο του τραγουδιού, με όλα τα στοιχεία (συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής) καθώς και σε αρχείο word τους στίχους του τραγουδιού. Η ποιότητα της ηχογράφησης δεν επηρεάζει την κρίση της επιτροπής. Μέχρι τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα τραγούδια που θα συμμετέχουν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η μισή αρχοντιά!


Το θυμόσαστε το παλιό εμπορικό κατάστημα (προ εξηνταετίας και βάλε...) του Χατζάκη; Στην ανηφόρα της αγοράς προς την πλαζ, αυτό που είχε γίνει ένας ακόμη ερειπιώνας στην καρδιά του χωριού; Αυτό που ήταν επικίνδυνο, γιατί η πρώτη αψίδα είχε αρχίσει να καταρρέει και ήταν ζήτημα τύχης να πετύχει άνθρωπο στο δοξαπατρί;
Ξεχάστε το! Επιτέλους γκρεμίστηκε! Ο χώρος επιμελώς καθαρίστηκε και τώρα είναι θαρείς και έχει ανοίξει ο δρόμος!
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιγρίου Χρήστος Λεοντής αληθινά πασχίζει να ξεμπρδέψει με τα διαδικαστικά και τα νομότυπα για να καθαριστούν τέτοια βρώμικα οικόπεδα, να γκρεμιστούν παλιά επικίνδυνα κτήρια και γενικώς να νοικοκυρευτεί το χωριό. Αυτή, όμως, είναι μια πολύ δύσκολη μάχη που πρέπει όλους να μας βρει συμπολεμιστές.


Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Αποτελέσματα Σιγρίου

Αποτελέσματα Σιγρίου (ΤΕΛΙΚΑ):
Εγγεγραμμένοι 659
Ψήφισαν 275
ΟΧΙ 131
ΝΑΙ 142
Άκυρα 2
Λευκά 0