Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Έκθεση ζωγραφικής στο Σίγρι


Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής, πραγματοποιείται στο Σίγρι αυτές τις μέρες. Πρόκειται για την παρουσίαση έργων του κορυφαίου Σουηδία ζωγράφου Andrzej Płosk, με ακουαρέλες από το Σίγρι και το γύρω περιβάλλον.
Την έκθεση διοργανώνουν ο Μιχάλης Backman και η Ιωάννα Nicklasson – Młynarska, καθώς οι ακουαρέλες αυτές δημιουργήθηκαν για να κοσμήσουν το βιβλίο τους με τίτλο “Ett nytt liv vid vägens ände” και δευτερότιτλο “Mat, män- niskor och att köpa hus i Grekland”, πράγμα που σημαίνει “Μια καινούρια ζωή στο τέλος του δρόμου” και “Το φαγητό, οι άνθρωποι και η τέχνη να αγοράζεις σπίτι στην Ελλάδα”, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2009.
Ο Andrzej Płosk επισκέφθηκε το 2008 το Σίγρι και έμεινε κατενθουσιασμένος με την ομορφιά του χωριού και του τοπίου και την αποτύπωσε με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ακουαρέλες του.
Τα εγκαίνεια της έκθεσης έγιναν το Σάββατο, 19 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 26 του μηνός, στην γκαλερί «Σίγρι» (πρώην γραφεία Direct Greece)

Επίσης, 37 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Lound της Σουηδίας, προερχόμενοι από πολλές διαφορετικές εθνότητες, πραγματοποιούν αυτές τις μέρες εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σίγρι προκειμένου να κάνουν την πρακτική τους στις σπουδές τους. Οι φοιτητές, χωρισμένοι σε ομάδες, εργάζονται πάνω σε ένα θέμα (νερό, μεταφορές, σκουπίδια, απόβλητα, αλιεύματα, εστιατόρια κλπ) και για το λόγο αυτό έρχονται σε επαφή με κατοίκους του χωριού, προκειμένου να αποκτήσουν άμεση γνώση για το αντικείμενό τους.

3 σχόλια:

akira είπε...

Μακαρι να την προλαβαίναμε.

akira είπε...

ΠΟΛΙΌΜΟΡΦΑ

akira είπε...

ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΙΓΡΙ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΠΟΥ;