Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Παραίτηση Αθανασιάδη;

Από την εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ"
Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα
26/02/2011
Επαγγελματικούς λόγους που τον αναγκάζουν να μετακομίσει στον Πειραιά επικαλείται ο Σιγριανός αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης, Απόστολος Αθανασιάδης, στην παραίτηση (την πρώτη αντιδημάρχου στο νέο Δήμο Λέσβου) που υπέβαλε το βράδυ της Πέμπτης στο δήμαρχο. Χθες το απόγευμα, και πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος επρόκειτο να επιχειρήσει μία τελική συζήτηση με τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο, προκειμένου να τον πείσει να παραμείνει στη θέση του. Αν η προσπάθειά του έληγε χωρίς αποτέλεσμα, τότε άμεσα από βδομάδα θα προβεί στον ορισμό του δεύτερου δημοτικού συμβούλου της παράταξής του απ’ τη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης, Αντώνη Κουμαρά, στη θέση του χωρικού αντιδημάρχου της περιοχής.
Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση που υπέβαλε ο τέως πρόεδρος Σιγρίου και νυν αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης, Απόστολος Αθανασιάδης, προχθές το βράδυ. Συνάδελφοί του έλεγαν ότι εδώ και καιρό ο κ. Αθανασιάδης, «γκρίνιαζε» για μια σειρά από δυσκολίες που αντιμετώπιζε στο έργο του και κατά καιρούς είχε αναφέρει ότι σκεφτόταν σοβαρά την παραίτηση.
Ο ίδιος ο κ. Αθανασιάδης χθες, μιλώντας στο «Ε», αρνήθηκε ότι είχε υποβάλει ήδη γραπτή παραίτηση, κάτι που όπως μας ανέφερε ήταν πολύ πιθανό να κάνει τις επόμενες μέρες λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών λόγων. Μας είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι οι πιθανότητες να παραιτηθεί ήταν 50 - 50, κι αυτό γιατί είχε μία επαγγελματική πρόταση από ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία εργαζόταν παλιά, για να αναλάβει διευθυντής, και του ήταν αδύνατο να την αρνηθεί. Για αυτό το ενδεχόμενο μας ανέφερε πως είχε ενημερώσει το δήμαρχο και συνεργάτες του. «Εκτός των προσωπικών, δε συντρέχει απολύτως κανένας άλλος λόγος που θα με οδηγούσε σε παραίτηση», ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο ο παλιός καπετάνιος.
Διατήρηση;
Την ίδια ώρα, όμως, στο πρωτόκολλο του Δημαρχείου Λέσβου είχε παραληφθεί η επιστολή παραίτησης που απευθυνόταν στο δήμαρχο, Δημήτρη Βουνάτσο, τον οποίο και ο κ. Αθανασιάδης ευχαριστούσε κατ’ αρχάς ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη την οποία του έδειξε. Στη συνέχεια, στο ίδιο κείμενο της παραίτησης παρατίθενται οι επαγγελματικοί λόγοι που του επιβάλλουν την απομάκρυνση απ’ τη θέση του αντιδημάρχου, όπως και τη μετοίκησή του στον Πειραιά.
«Θα μιλήσω διά ζώσης με τον κ. Αθανασιάδη και θα επιμείνω στη διατήρησή του στη θέση του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού - Αντίσσης», τόνισε μιλώντας στο «Ε» ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, που στη συνέχεια ανέφερε: «Αν αυτό δε γίνεται, τότε θα κάνω αποδοχή της παραίτησής του και θα ορίσω αντιδήμαρχο τον Αντώνη Κουμαρά.»
Ο κ. Κουμαράς, που είχε συνεργαστεί με την τελευταία δημοτική αρχή ως μέλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Ερεσού - Αντίσσης, είναι επιχειρηματίας απ’ την Άντισσα, που δραστηριοποιείται σε όλο το νησί, έχοντας την έδρα του στη Μυτιλήνη.
Σημειωτέον ότι οι σχέσεις του παραιτηθέντα αντιδημάρχου με τον προοριζόμενο διάδοχό του είναι εντελώς τυπικές, αφού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές τού 2006 δεν ήταν όπως το 2010 στο ίδιο, αλλά σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο κ. Αθανασιάδης είχε εκλεγεί πρόεδρος Σιγρίου με το συνδυασμό του Πολύδωρου Αμπατζή, ενώ ο κ. Κουμαράς ήταν με το συνδυασμό του Σωτήρη Καρδαρά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή, δόθηκαν οι σχετικές διευκρινήσεις και ο Απόστολος Αθανασιάδης συνεχίζει κανονικά στο πόστο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: