Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Το Μουσείο έκοψε την πίτα του...

Στη συνέχεια, λοιπόν, και με μεγάλη προσέλευση επισήμων και απλού λαού, έγινε η καθιερωμένη Κοπή της Βασιλόπιτας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Επειδή κάθε χρόνο καταγράφονται, να σημειωθεί πως την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λέσβου κ. Σ. Γαληνός, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δ. Βουνάτσος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Τσακίρης, Η. Κουνιαρέλλης, Α. Κουμαράς, Θ. Αθανάσης, Σ. Πολίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου κ. Χ. Κορδώνης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου Αναπλ. Καθ. Ν. Σουλακέλλης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΕ του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θ. Καλογρίδης, οι Αντιπρόεδροι Β. Μυρσινιάς και Π. Φραντζέσκος, ο Γ. Γραμματέας Ν. Αθανάσης, ο Οικονομικός Επόπτης Π. Τατάκης, ο τ. Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και μέλος του ΔΣ του Μουσείου κ. Δ. Καπετανάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Α. Αθανασιάδης ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Σιγρίου κ. Π. Τσίκνας, ο Πρόεδρος της Τ.Σ. Ερεσού κ. Α. Αντωνακόπουλος, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Βατούσας κ. Α. Σπανέλλης, εκπρόσωποι του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων κ. Σ. Μπαλάσκας, η κα. Ι. Σάββα, εκπρόσωπος της Ένωσης Τουριστικών - Ταξιδιωτικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου και μέλη των Δημοτικών Ενοτήτων της Δυτικής Λέσβου. Απ’ αυτούς, επί της πλατείας του Σιγρίου είδαμε (εκτός του Επιμελητηρίου) ελαχίστους έως καθόλου – έκοψαν την πίτα και έφυγαν τα πίσω-μπρος…).
Δεν παραβρέθηκαν, αλλά μηνύματα απέστειλαν, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Νίκος Σηφουνάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Χαλκιώτης. Πέρυσι, ο Ν. Σηφουνάκης είχε παραβρεθεί και είχε πει ότι ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου θα δημοπρατηθεί τον Ιούνιο και οι εργασίες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο (αυτό που μας πέρασε) και σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμος.
Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Παρθένιος της Μονής Πυθαρίου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου. Ευλόγησον!
Μετά τους απαραίτητους χαιρετισμούς και τον απολογισμό της δράσης του Μουσείου, υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας & Συναντίληψης του Επιμελητηρίου Λέσβου με το Μουσείο για την άμεση προώθηση δράσεων όπως η Προώθηση του Μαθητικού Τουρισμού και των δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Λέσβο, η προβολή της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού ποιότητας και ειδικότερα η προώθηση του Γεωτουρισμού και άλλων θεματικών μορφών τουρισμού (οικο-τουρισμός, τουρισμός παρατήρησης της φύσης, πολιτιστικός τουρισμός, περιπατητικός τουρισμός, κλπ), η προώθηση της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, η ανάδειξη της αξίας της λεσβιακής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων στα πλαίσια της ανακήρυξης της Μεσογειακής διατροφής σε «Αγαθό της Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας» από την UNESCO.
Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε βράβευση της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου από το Μουσείο για τις εθελοντικές δράσεις τους και την προσφορά τους στην ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους.
Κι ύστερα, κόπηκε η πίτα…
Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: