Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

"Τσούκου-τσούκου", όλο και προχωράει το Λιμάνι...

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής υπέγραψε σήμερα την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για δράσεις λιμενικών υποδομών. Στα πλαίσια αυτής της πρόσκλησης θα υποβληθεί το έργο «Λιμένας Σιγρίου».
Ειδικότερα με την υπογραφή της πρόσκλησης δίνεται η δυνατότητα στην Περιφέρεια να προκηρύξει πλέον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το διαγωνισμό για το έργο του λιμένα Σιγρίου και αναμένεται μέχρι τις 15 Νοεμβρίου η κατάθεση από την «Εγνατία Α.Ε.» του τεχνικού δελτίου προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, τόνισε πως πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου που αποτελεί πάγιο αίτημα ετών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Σιγρίου και η υπόθεσή του πέρασε από πολλές δυσκολίες.
«Ένα πραγματικά πολύπαθο έργο, βαίνει πλέον προς την αρχή του τέλους του και με την ολοκλήρωσή του θα δώσει επιτέλους τις αναπτυξιακές προοπτικές  που απαιτούνται στην περιοχή αυτή του νησιού της Λέσβου.
Η υλοποίηση του έργου του λιμένα του Σιγρίου σε συνδυασμό με την υλοποίηση του δρόμου Καλλονής – Σιγρίου, αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα στις συγκοινωνίες μας, αλλά και στη ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού. Για την κατασκευή του έργου, θα χρειαστούν 16 μήνες και θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν για αυτήν τη σημαντική εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: