Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Ήρθε ο Επίτροπος στο Σίγρι!!!

Τόσα χρόνια, το Σίγρι το έχουν επισκεφτεί κόσμος και κοσμάκης! Τι Υπουργοί, τι μέλλοντες και παρελθόντες Πρωθυπουργοί, τι Επίσκοποι και Πατριάρχες, τι καλλιτέχνες και διάσημοι, Νομπελίστες συγγραφείς, Ολυμπιονίκες, επιστήμονες και κάθε καρυδιάς καρύδι - που λένε!
Σειρά του, λοιπόν, ήτανε να έρθει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Johannes Hahn, που είναι αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική. 
Επίσκεψη προγραμματισμένη και καλά προετοιμασμένη, προκειμένου ο κος Επίτροπος να επισκεφτεί και να επιθεωρήσει τα έργα που γίνονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, έργα που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Συνοχής. 
Μάλιστα, και προκειμένου να επισκεφτεί τα εκτελούμενα έργα στη Νησιώπη (ανασκαφές, συντηρήσεις, αναδείξεις κορμών κλπ), έφτασε στο Αλιευτικό Καταφύγιο Σιγρίου το πλοιάριο που έχει γυάλινο πάτο - να δει και τα υποθαλάσσια απολιθωμένα. 
 Παράλληλα, τοποθετήθηκε (φάτσα - κάρτα, επί της εισόδου του χωριού στο λιμάνι, μπροστά από τον κήπο και ενδιαμέσως του εγκαταλελειμμένου κοινοτικού/δημοτικού ξενοδοχείου και του αντλιοστασίου του βιολογικού)  και μια ταμπελάρα επικών διαστάσεων, όπου επισημαίνεται πως το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - μη μας περάσει ο κος Επίτροπος και για αχάριστους! Γι' αυτό, όταν γίνονται έργα, πάντοτε τοποθετείται και μια ταμπελάρα να ξέρουμε τι μας γίνεται! (Επί τη ευκαιρία, να δώσουμε το βραβείο μεγαλοπρέπειας στην ταμπέλα που βρίσκεται στη Βατούσα, στα δύο εκκλησάκια: ούτε το Σινικό τείχος!!!)
Η ταμπέλα μπήκε, αλλά αφήσαμε ολίγον ασκούπιστα (όπως συμβαίνει εδώ και καιρό, αφού οι οδοκαθαρισταί έχουν εξαφανιστεί και ότι σκουπίζεται, εθελοντικά και μόνο...). Ασκούπιστα, λοιπόν, και τα έκλωθε η νοτιά σε στοίβες...
Αλλά ο καιρός κακός - μιλάμε για νοτιά καραμπινάτη, που κάποιες στιγμές μπορεί να έφτασε και τα εννιά μποφόρ - δεν επέτρεψε αυτό το ταξίδι στη Νησιώπη και το Glass Bottom έμεινε άπραγο... 
 
Έτσι, ο Γιοχάνες είδε τη Νησιώπη από μακριά και από κοντά είδε το Μουσείο, στο οποίο ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Νίκο Ζούρο. Μαζί του, η νέα Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου,η οποία του χάρισε ένα ωραιότατο πιάτο - πίνακα λεσβιακής τέχνης. Αυτό το τελευταίο έγινε στο εστιατόριο Αυστράλια, όπου η ομολογουμένως πολυπληθής αποστολή εγευμάτισε.
Κι ύστερα, φύγανε! Επίτροπος, Γενική Γραμματέας, Διευθυντής, προϊστάμενοι, περιπολικά, παρατρεχάμενοι, φύγανε...
Όλοι φύγανε...

Υ.Γ.: Κι αν τούτη η δημοσίευση ξεφεύγει λίγο από το καθιερωμένο στυλ των δελτίων Τύπου, ε, ας μας συγχωρέσετε. Δεν είπαμε ότι δεν ήταν σημαντική αυτή η επίσκεψη - απεναντίας! Μακάρι να μας έρχονται συνεχώς υψηλοί καλεσμένοι και υψηλότατοι. Και να γίνονται έργα! Πολλά έργα! Καλά έργα! Αναπτυξιακά έργα!
Κι ας ταεπισκέπτεται όποιος θέλει. Ας τα επιθεωρεί όποιος νομίζει. Κι ας τα εγκαινιάζει... ο πιο τυχερός!
Ζω για τη στιγμή που θα κοπεί η κορδέλα στο Λιμάνι του Σιγρίου!!!!!!

Υ.Γ.2: Αν θέλετε, διαβάστε και τι έγραψε η Καθημερινή
εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: