Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Summer School στο Σίγρι!

Παρά τα όχι και τόσο καλά μαντάτα για τον τουρισμό του νησιού μας, το Σίγρι κάτι κρατάει ακόμα τη δυναμική του και τη δύναμη του τοπίου του και των επί μέρους στοιχείων του.
Έτσι, περίπου εκατό σπουδαστές αναμένονται στο Σπουδαστήριο που θα γίνει 19 με 22 Μαϊου στο χωριό μας, με θέμα την Παλαιοντολογία!
Περισσότερα (για τους αγγλομαθείς) στο http://www.imerp2.upatras.gr/index.php

Πρόκειται για τη 2η  Διεθνή Συνάντηση Νέων Ερευνητών Παλαιοντολογίας (IMERP) που έχει σκοπό να φέρει τους νέους παλαιοντολόγοι από όλο τον κόσμο μαζί. Ο χαρακτήρας της συνάντησης είναι ανεπίσημος και στόχος είναι να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον όπου οι νέοι ερευνητές μπορούν θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να γνωρίσουν τους συναδέλφους τους  παλαιοντολόγυς από πολλά διαφορετικά πεδία εξειδίκευσης.
Η συνάντηση πέρυσι έγινε στη Βαλένθια της Ισπανίας με πολύ μεγάλη επιτυχία και ανάλογη αναμένεται να είναι η επιτυχία της και φέτος στο Σίγρι.Στους διοργανωτές βλέπουμε το Εργαστήριο Στρωματογραφίας Παλαιοντολογίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: