Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Μια εικόνα Χίλιες Λέξεις Μια εικόνα Χίλιες Λέξεις Μια εικόνα Χίλιες Λέξεις Μια εικόνα Χίλιες Λέξεις

Άλλο ένα “αξιοθέατο” που “κοσμεί” τον περιβάλλοντα χώρο του Κάστρου: το κουφάρι μιας βάρκας που κάποτε έπλεε στα γαλανά νερά του Σιγρίου!
Βέβαια, η βάρκα αυτή έχει να δει θάλασσα πολλά χρόνια, γι’ αυτό και βρίσκεται σ’ αυτό το χάλι! Ιδιοκτήτης να φροντίσει για τα στερνά της δεν φαίνεται να υπάρχει, οπότε μάλλον θα πρέπει άλλος να το αναλάβει!
Αυτός είναι ο “δρόμος” που καθημερινά περπατούν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Σιγρίου, οι γονείς τους και οι δασκάλες. Ένας κακοτράχαλος “δρόμος” που στοιχηματίζεις, όχι αν αλλά πότε θα στραμπουλήξεις το ποδάρι σου...
Προσοχή ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! Το χάλασμα αυτό, το παλιό εμπορικό του Χατζάκη, “στο μάτι” της αγοράς, στέκει όπως μπορεί χρόνια τώρα. Μόνο που ο χρόνος είναι σκληρός για όλους - και για τα κτήρια! Έτσι, η αψίδα στην πρώτη του πόρτα κουνιέται και περιμένει τη στιγμή να πέσει, με κίνδυνο κάποιον περαστικό να τραυματίσει, αφού μιλάμε για τον κεντρικό δρόμο του χωριού... Επιπλέον, το οικόπεδο αποτελεί χώρο απόρριψης των σκουπιδιών, περαστικών και μη...
Μια ψαριά αλλιώτικη από τις άλλες “ψάρεψε” ο Κασκαβάλας λίγο έξω από το λιμάνι του Σιγρίου: όλα τα άχρηστα βαρέλια, σκοινιά, σύρματα κλπ που δεν χρειάζονται σκάφη που ελλιμενίζονται στο λιμάνι του Σιγρίου, με το που φεύγουν τα σαβουρντάνε όπου βρουν! Μόνο που κάποια μέρα κάποιος θα πιαστεί και θα πληρώσει όλα τα σπασμένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: