Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ας ηρεμήσουμε! Το Δημοτικό Σχολείο ΔΕΝ κλείνει!

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει στο Σίγρι ένα όργιο φημών ότι το Δημοτικό Σχολείο Σιγρίου θα κλείσει. Ότι τα παιδιά θα μεταφέρονται καθημερινά στο Δημοτικό της Άντισσας.
Οσοι έχουν παιδιά, είναι ανάστατοι μπροστά σε μια τέτοια προοπτική και δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν "άμα φύγει το σχολείο, θα φύγουμε κι εμείς". Υπάρχουν, βέβαια και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι πρέπει το Σχολείο του Σιγρίου να κλείσει.
Επικοινωνήσαμε με την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Αναστασία Τσολερίδου, η οποία μόλις της είπαμε για αυτές τις φήμες είπε αυθόρμητα "μα, δεν κάνετε τίποτα άλλο εδώ στη Λέσβο, παρά να διαδίδετε το ένα και το άλλο;" Και συνέχισε, διαβεβαιώνοντας πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να κλείσει το Σχολείο και να μεταφέρονται τα παιδιά χειμώνα σε τέτοιο δρόμο.
Της είπα πως θα χρησιμοποιήσω το όνομά της για να ενημερώσω τους Σιγριανούς και είπε πως μπορώ. Ε, λοιπόν, σύμφωνα με όσα μου είπε η κα Τσολερίδου, το Σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό στο Σίγρι, όσο υπάρχουν παιδιά για να μαθαίνουν γράμματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: