Κυριακή 15 Μαΐου 2011

"Λουκέτο" στο Φρούριο Σιγρίου


Θέλοντας να αποφύγει κάθε κακό απρόοπτο και τον πιθανό τραυματισμό κάποιου επισκέπτη, η Κοινότητα Σιγρίου προχώρησε τελικά στο κλείσιμο του Κάστρου του Σιγρίου, καθώς σε πολλά σημεία του υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσουν τείχη.
Η Κοινότητα Σιγρίου είχε απευθυνθεί τόσο στον Δήμο Λέσβου όσο και στην αρμόδια 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το Κάστρο του Σιγρίου να είναι ασφαλές για τους επισκέπτες. Δυστυχώς, λόγω της δηλωμένης οικονομικής αδυναμίας του Δήμου Λέσβου, όσο και της Αρχαιολογίας, δεν προβλέπεται ούτε στο άμεσο μέλλον να γίνει κάποια στερεωτική εργασία. Μάλιστα, η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ήταν αυτή που ουσιαστικά πρότεινε το κλείσιμο του Κάστρου, με σχετικό της έγγραφο στις 30 Μαρτίου.
Μπρος σ' αυτό το αδιέξοδο και προκειμένου να μην υπάρξουν απρόοπτα (όπως έχουν συμβεί κατά καιρούς αλλού), η Κοινότητα "σφράγισε" με κλειδαριά την είσοδο, τοποθετώντας δίγλωσση πινακίδα που ενημερώνει τους επισκέπτες για το λουκέτο του μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: