Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ξαφνικά, μια ευχάριστη είδηση!

Διαβάζουμε από το μπλογκ "Τρελό Κουνέλι":

Λύθηκε το θέμα της ακτοπλοικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Δωδεκανήσων

Θεσσαλονίκη και Δωδεκάνησα θα συνδέονται πλέον ακτοπλοϊκά, καθώς λύθηκε το θέμα χρηματοδότησης της εν λόγω γραμμής. Η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, με το δρομολόγιο να εκτελείται μια φορά την εβδομάδα από Θεσσαλονίκη-Σίγρι-Χίο-Σάμο-Πάτμο-Κάλυμνο-Κω και Ρόδο με επιστροφή. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική για τους Σαμιώτες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι είναι αποκλεισμένοι από τις αγορές της Βόρειας Ελλάδας και των Δωδεκανήσων, στις οποίες οι κάτοικοι του νησιού έχουν επενδύσει πολύ.
Ήδη, το επιμελητήριο Σάμου έχει βάλει μπρος την τουριστική προβολή του νησιού, μέσω της τηλεοπτικής του διαφήμισης σε σταθμό της Βόρειας Ελλάδας.
http://www.trelokouneli.gr/2011/05/blog-post_3947.html

Μ' άλλα λόγια, φαίνεται πως ξεκινάει και πάλι να έρχεται ο "Διαγόρας" στο Σίγρι από Θεσσαλονίκη και να πραγματοποιεί το επιτυχημένο δρομολόγιο για Χίο - Καρλόβασι - Πάτμο - Κάλυμνο - Κω - Ρόδο. Μπράβο!
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αυτό ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα της BlueStarFerries και στους προορισμούς της εταιρίας δεν εμφανίζεται ούτε το Σίγρι, ούτε η Θεσσαλονίκη.
Μόλις έχουμε περισσότερα νέα, θα σας ενημερώσουμε.
(Ευχαριστώ την Δήμητρα για την μεταφορά του καλού νέου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: