Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Good news! (επιτέλους;)

«Ήδη βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησής του» το έργο κατασκευής αναβάθμισης του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, γνωστοποιώντας την εντολή της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών προς τον ανάδοχο του έργου, να διευκολύνει τις διαδικασίες των απαλλοτριώσεων ώστε να επισπευστεί η έναρξη του έργου. Το έργο έχει συμβασιοποιηθεί απ’ το Σεπτέμβριο του 2012 και πλέον έχει και το «πράσινο» φως να ξεκινήσει. Μάλιστα, γίνεται προσπάθεια να μπει η μπουλντόζα το συντομότερο δυνατό, απ’ τα τμήματα όπου δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις.
Η «Εγνατία» της Λέσβου, ένα έργο που περιμένει δεκαετίες το δυτικό τμήμα του νησιού, χρηματοδοτείται με περίπου 40 εκατ. ευρώ απ’ το τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη βελτίωση της προσπελασιμότητας. Προβλέπεται δε, μέσα στα επόμενα χρόνια, η κατασκευή του να «μειώσει» την απόσταση απ’ την Αρίσβη στο Σίγρι στα 46,7 χιλιόμετρα, με συνολική βελτίωση της οδού, δραστικό περιορισμό των «φουρκετών», αλλά και την παράκαμψη πολλών απ’ τα χωριά της διαδρομής. Μετά από περιπέτειες ετών, το έργο δημοπρατήθηκε στις αρχές τού 2012, ενώ απ’ τις αρχές τού 2013 «τρέχει» το θέμα των απαλλοτριώσεων.
Χθες δόθηκε εντολή από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων (Δ1) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων προς την ανάδοχο κατασκευάστρια κοινοπραξία να συνδράμει και να υποβοηθήσει το έργο της επιτροπής προεκτίμησης ζημιών των επιταχθέντων ακινήτων του έργου, προβαίνοντας σε μια σειρά ενεργειών. Για την ταχύτερη δυνατή έναρξη των εργασιών, η όλη διαδικασία για την επίταξη των εκτάσεων αφορά σε όλες τις θέσεις κατά μήκος του έργου όπου πρόκειται να ξεκινήσουν και να αναπτυχθούν εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: