Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Ο “Μαυροπετρίτης” του Νίκου Γεωργίου άνοιξε τα φτερά του


Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε και - κυρίως - ακούσαμε στο You Tube τον πρώτο ολοκλhρωμένο κύκλο τραγουδιών που “έχει βάλει το χέρι του” ο συγχωριανός μας Νίκος Γεωργίου.

Τίτλος της συλλογής τραγουδιών “Μαυροπετρίτης”,  ο οποίος είναι “ένα μουσικό project του Νίκου Γεωργίου και του Γιώργου Δαβιώτη που με τη σημαντική συμβολή και συμμετοχή πολλών φίλων μουσικών πήρε σάρκα και οστά ύστερα από πολλές περιπέτειες”, όπως μας το συστήνουν στο κανάλι τους στο youtube. Στο δίσκο περιέχονται συνολικά 9 τραγούδια, σε 7 απο τα οποία τραγουδούν οι Κατερίνα Τζιβίτζογλου, Παναγιώτης Σκουλάς, Γιάννης Διονυσίου και Παντελής Νικηφόρος.  Ιδιαίτερη εντύπωση προξενεί ο ξεχωριστός στίχος των τραγουδιών, ο οποίος παίρνοντας αφορμές από την καθημερινότητα, φωτίζει στιγμές της καρδιάς και του νου με απρόβλεπτο και τρυφερό τρόπο. Η μουσική είναι δημιουργικά επηρεασμένη από τον παραδοσιακό και λαϊκό ελληνικό μουσικό πλούτο,  ακολουθούνται μουσικά μονοπάτια ιδιαίτερα και έχουν ενορχηστρωθεί χρησιμοποιώντας “ήπια” μουσικά όργανα, φτιάχνοντας ένα μουσικό σύνολο εξαιρετικό όσο και σπάνιο, το οποίο αγγίζει ευαίσθητες αυθρώπινες χορδές.
Το CD αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο.
Ο Νίκος Γεωργίου (του Γιάννη και της Θοδώρας) είναι γέννημα θρέμμα σιγριανός και τα τελευταία χρόνια ζει στην Καλαμάτα. Με την μουσική ασχολείται από μικρός και εμείς είμαστε περήφανοι για τα δημιουργήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: