Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν οι άλλοι έχουν σχεδόν τελειώσει, εμείς πάμε να ξεκινήσουμε...

«Πράσινο φως» στο βιολογικό Σιγρίου
08/09/2011
Μεταξύ των έργων που ευνοούνται από πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την προώθηση μιας σειράς δράσεων, είναι και ο βιολογικός του Σιγρίου, ο οποίος και διαθέτει πλέον εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους για να χωροθετηθεί και να κατασκευαστεί η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του χωριού.
Όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Γιάννης Τσακίρης, απ’ τις έξι μονάδες επεξεργασίας λυμάτων που προβλέπονταν να κατασκευαστούν στο πλαίσιο του μεγάλου έργου για τους βιολογικούς του τέως Δήμου Ερεσού - Αντίσσης, έχουν γίνει και λειτουργούν οι τέσσερις, σε Άντισσα, Βατούσα, Πτερούντα και Μεσότοπο. Είναι σε εκκρεμότητα η μονάδα των Χιδήρων επειδή υπολείπεται η ολοκλήρωση ενός αγωγού, καθώς και του Σιγρίου, επειδή κρίθηκε αναγκαίο, λόγω των απολιθωμάτων, να χωροθετηθεί σε νέα θέση, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων πιο μακριά απ’ αυτήν που είχε εγκριθεί αρχικώς. Οπότε, με την έγκριση απ’ το Υπουργείο των περιβαλλοντικών όρων, δρομολογείται η ολοκλήρωση και του βιολογικού στο Σίγρι.
Θυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα δίκτυα αποχέτευσης, ενώ εδώ και πολλά χρόνια διαθέτει βιολογικό η Ερεσός.
Σε ό,τι αφορά στην έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, υπήρξε η κατεύθυνση να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι μιας σειράς έργων υποδομών, αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξιοποίησης ορυκτού πλούτου και τουριστικών εγκαταστάσεων, που εκκρεμούσαν στις υπηρεσίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε σε εγκρίσεις για έργα περιβάλλοντος, όπως οι εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ). Στην τελευταία αυτή κατηγορία ανήκει και το έργο του τέως Δήμου Ερεσού - Άντισσας, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπονται έξι τέτοιες εγκαταστάσεις για ισοδύναμο πληθυσμό 7.200 κατοίκων.
(από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: