Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΗ-ΜΟ-ΠΡΑ-ΤΗ-ΘΗ-ΚΕ !

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ και Βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης ενημερώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Μαρτίου, η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή Οδικού Άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΙΓΡΙΟΥ».
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τέσσερις εταιρείες και ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης.
O κ. Σηφουνάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επιτέλους σήμερα παρουσιάστηκε εξέλιξη στο πιο σημαντικό ίσως έργο της τελευταίας δεκαετίας στο νησί της Λέσβου, αφού πέρασε από «συμπληγάδες», δημοπρατήθηκε η κατασκευή του οδικού άξονα ΚΑΛΛΟΝΗ – ΕΡΕΣΟΣ – ΣΙΓΡΙ. Έχω μιλήσει άπειρες φορές για την σημασία της δημόσιας αυτής υποδομής και την αναμενόμενη συμβολή της στην γενικότερη ανάπτυξη του νησιού. Με βάση τους όρους της δημοπρασίας σε 36 μήνες ο δρόμος θα δοθεί στη χρήση των πολιτών και το δυτικό τμήμα του νησιού βγαίνει από την σημερινή του απομόνωση, ενώ ανοίγει σοβαρή προοπτική για την εξασφάλιση δεύτερης θαλάσσιας συγκοινωνιακής σύνδεσης της Λέσβου με την απρόσκοπτη χρησιμοποίηση του λιμανιού του Σιγρίου.
Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί από το 2002 ( κατά την θητεία μου στο τότε Υπουργείο Αιγαίου) που δρομολογήσαμε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το έργο αυτό, αντιμετωπίζοντας πάρα πολλές αντιξοότητες και καθυστερήσεις, με τις σημερινές εξελίξεις μπορούμε πια να μιλάμε με βεβαιότητα για την υλοποίησή του.
Τα υπό κατασκευή 46,7 χιλιόμετρα του οδικού άξονα, με 8 ισόπεδους κόμβους και 5 ισόπεδες συνδέσεις, θα λειτουργήσουν αποδοτικά για να φέρουν πιο κοντά το ένα τμήμα του νησιού με το άλλο. Σε συνδυασμό δε με την ολοκλήρωση του τμήματος ΛΑΡΣΟΥ-ΚΑΛΛΟΝΗΣ που ήδη εκτελείται, ο χρόνος των διαδρομών μειώνεται αισθητά ώστε να ακολουθήσει και η Λέσβος τους σύγχρονους ρυθμούς χερσαίας επικοινωνίας.
Ελπίζω ότι και το άλλο οδικό τμήμα ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΕΤΡΑΣ, όπου ολοκληρώσαμε τις μελέτες και είναι στη διαδικασία ένταξης (επίσης στο θεματικό πρόγραμμα του ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.), να πάρει σύντομα το δρόμο της δημοπράτησης».
(Το διαβάσαμε στο lesvosnews.gr - εμάς, πάλι δεν μας έστειλαν το Δελτίο Τύπου...)

Και:
Από τα Νέα της Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια: