Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Π. Βογιατζής: "Πώς πάμε με το λιμάνι;"

Ενημέρωση για τα έργα της βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Σίγρι και τον Αη Στράτη που έχουν καθυστερήσει, ζητά η Περιφερειακή Παράταξη “Αγώνας για τα Νησιά μας” με Ερώτηση που κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθ. Γιακαλή.
 
Η Ερώτηση έχει ως εξής:
Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για τη Λέσβο, το οποίο μελετάται και σχεδιάζεται τα τελευταία 15 χρόνια, είναι η κατασκευή νέων λιμενικών εγκαταστάσεων στο Σίγρι. Ένα έργο που αφορά τόσο την κατασκευή νέων λιμενικών υποδομών, όσο και την βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου. Τα τελευταία 2 χρόνια έγιναν παρεμβάσεις για την τροποποίηση της μελέτης που είχε εκπονηθεί, ενώ την υλοποίηση του έργου ανέλαβε το 2010 η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ. Μέχρι σήμερα όμως δεν υπάρχει ενημέρωση για την ολοκλήρωση των μελετών και την εξασφάλιση των αδειοδοτήσεων, την χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου. Η σοβαρή αυτή καθυστέρηση θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου.
Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την ένταξη και υλοποίηση του έργου του λιμένα Σιγρίου στο ΕΣΠΑ και της αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου στο Ε.Π. «Αλιεία».
(το διαβάσαμε στο Lesvosnews.net - εμάς ΔΕΝ μας στείλανε το δελτίο τύπου...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: