Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Ενώ το Υπουργείο σκέφτεται μέχρι και την αναβολή του Καποδίστρια ΙΙ, εδώ ο καθένας ενδιαφερόμενος μοιράζει το νησί σε όσους Δήμους θέλει

Άρχισαν τα όργανα! Όλο και πιο πολλοί άρχισαν να πατάνε την μπανανόφλουδα που λέγεται “Καποδίστριας 2” ή, αλλιώς, “Νέες Συνενώσεις” και ξεκίνησαν να προτείνουν ο ένας μετά τον άλλον πώς θα χωριστεί το νησί και ποιοι νένοι Δήμοι θα προκύψουν.Από την άλλη, τα “καλά νέα” που διαρρέουν αλλά δεν επισημοποιούνται είναι ότι το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να αναστέλει την προώθηση του σχεδίου Καποδίστριας ΙΙ, ελλείψει των απαραίτητων πιστώσεων που απαιτούνται για την υλοποίησή του και υπολογίζονται σε 4,2 δισ. ευρώ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών την έχει κοστολογήσει 3,5 δισ. ευρώ μέσα σε μια προοπτική τριετίας.
Ξεκίνησε, λοιπόν, να μοιράζει τη Λέσβο σε Δήμους ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πλωμαρίου Π. Θεοδωρίδης που θέλει τρεις Δήμους. Ύστερα, ήρθε η πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ που προέβλεπε τη δημιουργία πέντε Δήμων, ενώ μετά είχαμε και την πρόταση του Προέδρου της ΤΕΔΚ Λέσβου και Δημάρχου ΓέραςΣ. Ζαμτράκη που ήθελε κι αυτός πέντε δήμους, αλλά κάπως αλλιώς.
Παράλληλα, άρχισε το ωραίο παιχνίδι “πού θα είναι η έδρα του δήμου”, οπότε είχαμε πάλι ωαραιότατες αντεγγλίσεις (“γιατί στο δικό σας το χωριό κι όχι στο δικό μας” - τα ξέρουμε!), γραφτήκανε διάφορα στον τοπικό Τύπο, στη Λήμνο κάνουν Γενικές Συνελεύσεις των κατοίκων, αλλά εμείς ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!!! Δεν ξέρουμε τίποτα! Για μας, αφήνουμε τους άλλοςυ να αποφασίσουν για μας, γνωρίζοντας ίσως πως η φωνή μας δεν έχει δύναμη να ακουστεί!!!Στον “δικό μας” δήμο, λοιπόν, τον Δήμου Ερεσού - Αντίσσης, είτε τον ενώνουν με τον Δήμο Καλλονής, είτε με τους Δήμους Καλλονής, Πέτρας και Μηθύμνης, είτε σ’ αυτούς προσθέτουν και τους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Μανταμάδου, δηλαδή σύσσωμη την παλαιά Επαρχία Μηθύμνης, πάντοτε με έδρα την Καλλονή.
Αν η παγκόσμια οικονομική κρίση βοηθήσει (ας κάνει κι ένα καλό!) και δεν γίνουν τελικά οι νέες συνενώσεις-τέρατα, έχει καλώς. Αλλιώς, θα μπορούσαμε να ξέρουμε τουλάχιστον το μαχαίρι που θα μας σφάξει; Μήπως θα ήταν φρόνιμο ο Δήμος να ενημερώσει τους Δημότες του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: