Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

20, 21, 28 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου οι Παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα "Θάλασσα" στο Δημοτικό Σχολείο Σιγρίου





Στην μεγάλη φωτογραφία, τα περισσότερα από τα μέλη της θεατρικής ομάδας, επί σκηνής, στο Δημοτικό Σχολείο Σιγρίου. Κάτω αριστερά: από τις πρόβες του μονόπρακτου "Η Γκαμήλα". Δεξιά: Ρωμαίος και Ιουλιέτα, από τις πρόβες του μονόπρακτου "Γάμος στο νησί"

Μετά από πρόβες περίπου τριών μηνών, η θεατρική ομάδα «Θάλασσα» του Μορφωτικού – Αθλητικού – Εκπολιτιστικού Ομίλου Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριανής» προγραμματίζει να παρουσιάσει τη δουλειά της στη μικρή αλλά φιλόξενη σκηνή του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου. Οι παραστάσεις θα δοθούν τις εξής ημερομηνίες: Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και Κυριακή 1η Μαρτίου, με ώρα έναρξης των παραστάσεων 7:30 μ.μ.
Υπό τον γενικό τίτλο «Θα τα κάνουμε θάλασσα!» θα παρουσιαστούν ελληνικά μονόπρακτα, σκετς και σάτιρα από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που ζουν στο Σίγρι. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:
«Η Γκαμήλα» του Γιώργου Παναγουλόπουλου. Ένα πρωτότυπο θεατρικό κείμενο που προβληματίζει, με πολλές ανατροπές και… εντάσεις. Ο Τιμόθεος, συγγραφέας και σκηνοθέτης της παράστασης μέσα στην παράσταση, είναι έτοιμος να αποκαλύψει στο κοινό τι είναι αυτό που τον βασανίζει. Ωστόσο, κάτι η γυναίκα του, κάτι τα παιδιά του, κάτι οι απαιτητικοί θεατές και μια γκαμήλα κορυφώνουν την αγωνία γι’ αυτήν την αποκάλυψη.
Παίζουν: Τιμόθεος: Αποστόλης Ιωσηφέλλης, Φρύνη: Γιώτα Τσίκνα, Τζιμ: Μανώλης Παναγιωτάρας, Τζούλια: Ιφιγένεια Τσίκνα, Α’ Θεατής: Σαράντος Τζινιέρης, Β’ Θεατής: Ντέμος – Τεϊμουράζ Γβινιασβίλι, Συνωμότης: Παναγιώτης Καϊμης.
«Γάμος στο νησί», του Νίκου Ταμάσιου. Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα ζουν σε νησί! Και, βέβαια, είναι ερωτευμένοι, αλλά η παλιά έχθρα των οικογενειών τους κρατάει πάντα! Αφορμή, η κατσίκα των Καπουλέτων που έφαγε τα σκοινιά της βάρκας των Μοντέγων! Η απαγωγή του γαμπρού καλύπτεται τηλεοπτικά με ζωντανές συνδέσεις και το γλέντι του γάμου προβλέπεται τρικούβερτο στην ταβέρνα της κυρά-Αγλαΐας…
Παίζουν: Τελάλης 1: Νίκος Γεωργίου, Τελάλης 2: Κωστής Τσιπούρας, Ρωμαίος: Αντώνης Μολιός, Ιουλιέτα: Κατερίνα Κανιγιάννη, Καπουλέτος: Αντώνης Τσίκνας, Βιολέτα: Αγγελική Τσιπούρα, Αγλαϊτσα: Μαριάννα Ράλλη, Δημοσιογράφος: Έλενα Κουνιαρέλλη, Κινηματογραφιστής: Γιώργος Τσιπούρας, Χορός: Μαρία Πεσκελίδου, Κωνσταντίνος Βάγιας, Νικολέτα Κελαηδίτου, Θοδωρής Ορφανός, Χαράλαμπος Παπαδημητρίου, Φώτης Παπαδημητρίου, Μαρία Χλιάμπα.
«Πότε θα φάμε» απόσπασμα από την «Σύγχρονη Λυσιστράτη» που διασκεύασαν από το πρωτότυπο κείμενο του Αριστοφάνη οι Νατάσα Αβούρη, Ζωή Λεβαντή, Ελένη Νικολακάρου. Ο Δήμαρχος έχει όνειρα μεγαλεπήβολα, να τον κάνουν άγαλμα, επειδή θα κάνει το χωριό του πρωτεύουσα του κόσμου! Η σύζυγος όμως προσπαθεί να στρώσει τραπέζι!
Παίζουν: Γιάννης Γεωργίου, Χριστίνα Ιωαννίδη
«Ανάπτυξη Σιγρίου», σάτιρα του Αντώνη Χιώτη. Η πτωχή πλην τιμία δεσποινίς εβαπτίσθη Ανάπτυξη. Ο πατριός της ο Καποδίστριας, της έφερε μητριά την Ερεσού-Αντίσσης και της τάξανε για προίκα δρόμους, λιμάνια κι άλλα πολλά…
Παίζει η Αργυρώ Τσιπούρα
«Κουλουβάχατα και άλλα ανεξήγητα...» Μια ακόμη σάτιρα του Αντώνη Χιώτη, με όλον τον θίασο επί σκηνής για το μεγάλο φινάλε!
Την γενική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Αντώνης Χιώτης. Χειριστής ήχου – μουσικής ο Κώστας Πιπίνης, Κοστούμια από τις ντουλάπες μας και Σκηνικά ό,τι βρήκαμε…
Η Θεατρική ομάδα «Θάλασσα» δημιουργήθηκε τέλη του 2008, στα πλαίσια της λειτουργίας του Μορφωτικού – Αθλητικού – Επιμορφωτικού Ομίλου Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριανής», ο οποίος ιδρύθηκε το 1978 και έκτοτε δραστηριοποιείται συνεχώς, προσφέροντας πλούσιο και ποικίλο έργο στη μικρή κοινωνία του Σιγρίου. Πρόσφατα από τον Όμιλο κυκλοφόρησε ένα τρίπτυχο τουριστικό φυλλάδιο, το οποίο είναι το μοναδικό που κυκλοφόρησε ποτέ για το Σίγρι!
Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται θεατρική παράσταση από ντόπιους ερασιτέχνες στο Σίγρι. Από τις παραστάσεις της δεκαετίας του ’50, ως τις παραστάσεις από το «Τμήμα Νέων» στη δεκαετία του ’90, η δίψα για πολιτιστική δημιουργία παραμένει πάντα στο ακριτικό αυτό χωριό.
Τα έσοδα
Τα έσοδα από τις παραστάσεις όμως θα διατεθούν για να φτιαχτεί στο Σίγρι ένας χώρος για νέους, με βιβλιοθήκη, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύνδεση στο διαδίκτυο, προβολέα και dvd, εκπαιδευτικά παιχνίδια και παιχνίδια για μικρά παιδιά. Ο Σύλλογος «Θεοφάνης της Σιγριανής» καλεί όλους τους φίλους του να βοηθήσουν ενεργά σ’ αυτήν την ωραία προσπάθεια και να προσφέρει ο καθένας κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του για την υλοποίησή της.

3 σχόλια:

Status Quo είπε...

Συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες σας και καλή επιτυχία στις παραστάσεις!!

panos είπε...

μπραβο για αυτην την προσπαθεια.να παραδειγματιστουν και αλλοι.Ελπιζω να βοηθησουν και πολιτικοι παραγοντεσ ωστε το σιγρι να ανακαλυφθει για τα δρομενα του και οχι μονο

panos είπε...

ομπαμπης ειναι ξαδελφος μου και ειναι στην φωτογραφια!1