Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ξεκίνησε το "Ταξιάρχης" το δρομολόγιο Λαύριο - Σίγρι - Λήμνο - Καβάλα


Τα χαράματα της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου ξεκίνησε τα δρομολόγιά του το πλοίο "Ταξιάρχης" της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL Lines) προς Σίγρι!
Το πλοίο ξεκινάει από το Λαύριο την Πέμπτη στις 20:00 και φτάνει στο Σίγρι την άγρια νύχτα, για να φύγει κατόπιν για Αη-Στράτη, Μύρινα Λήμνου και Καβάλα. Από Καβάλα ξεκινάει το Σάββατο το μεσημέρι (12:00) για Μύρινα Λήμνου, Αη Στράτη και αναμένεται να φτάνει στο Σίγρι γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου και να αναχωρεί αμέσως για Λαύριο.
Η αλήθεια είναι πως δεν το περιμέναμε να ξεκίνήσει αυτό το δρομολόγιο. Ήταν αναπάντεχο - ακόμη και για την ίδια τη Ναυτιλιακή! Και θα σας πω το πώς: τηλεφώνησα στις αρχές Φεβρουαρίου στη Ναυτιλιακή, στα γραφεία της στη Μυτιλήνη, και ρώτησα αν θα ξεκινήσει το καράβι από Λαύριο για Σίγρι. Μου απάντησε η κυρία στο τηλέφωνο "όχι, δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση, αλλά πάρτε στο τηλέφωνο στης Αθήνας που ξέρουν πιο καλά". Πήρα στο τηλέφωνο της Αθήνας (210 4113722) και το ίδιο "όχι, δεν έχουμε καμία τέτοια ενημέρωση" είχα και από κει.
Όμως η πληροφοριοδότις μου επέμενε πως "το καράβι θα έρθει", αφού είχε πληροφόρηση που δεν σήλωνε αμφισβήτηση.
Έτσι, ξαναπήρα τηλέφωνο τη ΝΕΛ στη Μυτιλήνη την Τρίτη 17 του μηνός, ρώτησα αν ξεκινάει το "Ταξιάρχης" για Σίγρι και επαναλήφθηκε ακριβώς το ίδιο σκηνικό, πήρα και στην Αθήνα και τίποτα. Μάλιστα, ρώτησα και τα ονόματα των ευγενικών κυριών που μου απάντησαν.
Η πληροφοριοδότις επέμενε, όμως! Τετάρτη πρωί, δουλειά δεν είχα, ξανα-μανά τηλεφωνώ στη Μυτιλήνη: "Ναι, θα έρθει, αλλά πάρτε στο τηλέφωνο στης Αθήνας που ξέρουν πιο καλά"!!!!!!! Πήρα στο τηλέφωνο της Αθήνας, όμως η απάντηση της ήταν σταθερή: "όχι, δεν έχουμε καμία τέτοια ενημέρωση"!!!!! Θα τρελαθώ!
Τι να κάνω; Ποιον να πιστέψω, τη Μυτιλήνη, που ήταν θετική αλλά επιφυλακτική, την Αθήνα που ήταν αρνητική αλλά μάλλον ανενημέρωτη, ή την πληροφοριοδότημου, που την εμπιστεύομαι ως λαγωνικό;
Οπότε, παίρνω τηλέφωνο την Ιωάννα Σάββα, η οποία - όσο να πεις - πράκτορας είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρει.
"Ναι θα έρθει, αλλά θα σου πω το πότε"!
Σε λίγο, μου ξανατηλεφώνησε κι άρχισε να με ρωτάει τι κάνω το βράδυ της Τσικνοπέμπτης. Εγώ, αθώος και απονήρευτος, είπα πως έχουμε πρόβα τζενεράλε και δεν ξέρω τι ώρα θα τελειώσουμε, οπότε μου λέει "τι κάνεις στις δυόμισι η ώρα που έρχεται το καράβι;"
Να πω ότι το πίστεψα, θα ήταν ψέμα! Με τα πολλά, άρχισα να το ανακοινώνω στο καφενείο, το οποίο άλλωστε άκουγε όλες τις τηλεφωνικές μου επαφές με τον προγραμματισμό, το'λεγα και το ξανάλεγα να το πιστέψουν κι οι υπόλοιποι, οι οποίοι ήταν δίσπιστοι - και με το δίκιο τους οι αθρώποι, γιατί με είχαν ακούσει που χτες μιλούσα με τη Ναυτιλιακή και δεν ήξερε τίποτα και αύριο να έρχεται το καράβι.
Τέλος πάντων, το "Ταξιάρχης" έφυγε από το λιμάνι του Λαυρίου την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009 για Σίγρι πραγμπατοποιώντας την επιδοτούμενη γραμμή για Σίγρι, Άη Στράτη, Λήμνο και το συνεχίζει ως Καβάλα, με επιστροφή. Όπως και να έχει, τώρα που ΞΕΚΙΝΗΣΕ, τώρα που το μάθαμε, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και πρέπει όσο μπορούμε, καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να υποστηρίξουμε τη γραμμή.

2 σχόλια:

panos είπε...

μακαρι να υπαρχουν και τον χεμωνα το ταξιαρχης!!

panos είπε...

το ταξιαρχης πιστευω θα εξηπηρετησει μια χαρα το σιγρι και ολη την λεσβο.αλλα οπως και να το κανουμε ειναι καραβανα.ας ελπισουμε να μην ειναι σαν το εξπρες λημνος!!