Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ!

Έναν ωραίο στόχο έβαλε ο Σύλλογος “Θεοφάνης της Σιγριανής”: να φτιάξει μια αίθουσα Πολιτισμού, μια αίθουσα δημιουργίας, όπου θα μπορούν να συναντιούνται οι νέοι κάθε ηλικίας και να διαβάζουν ένα βιβλίο, να συζητούν, να παίζουν εκπαιδευτικά παιχνίδια ή να δουλεύουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, να παρακολουθούν μια καλή ταινία ή ένα ντοκιμαντέρ...
Ήδη, το Σωματείο έχει αποστείλει έγγραφη επιστολή προς τον Δήμο Ερεσού-Αντίσσης, προκειμένου να του παραχωρηθεί εγγράφως η δημοτική αίθουσα που βρίσκεται κάτω από το Μουσείο (πρώην Χλιάμπα), για να προχωρήσει στην αξιοποίησή του. Οι πληροφορίες θέλουν τον Δήμο να ανταποκρίνεται θετικά (άλλωστε, ως σήμερα ουσιαστικά αυτήν την αίθουσα την χρησιμοποιεί μόνο ο “Θεοφάνης”), αλλά υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να λυθεί, αυτό της ηλεκτροδότησής της.
Στην αίθουσα αυτή θα τοποθετηθεί θέρμανση, μοκέτα, θα δημιουργηθεί δανειστική βιβλιοθήκη (βιβλία ήδη συλλέγονται), ένας χώρος για μικρά παιδιά, θα υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής με ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ, σύστημα προβολών, εκπαιδευτικά παιχνίδια κλπ.
Το κόστος γι’ αυτήν την ωραία προσπάθεια ενδέχεται να φτάσει τα 30.000 ευρώ, ποσό που ελπίζουμε να καλυφθεί σύντομα από τους σιγριανούς και τους φίλους του χωριού, αλλά και όποιον φορέα μπορεί να βοηθήσει.
Για τον σκοπό αυτό, ο Σύλλογος καλεί τον καθένα να βοηθήσει προκειμένου σύντομα να γίνει πράξη το όνειρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: