Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Πολύς (και καινούριος!) κόσμος στην πίτα του Μουσείου


Παρά τον κακό καιρό, μεγάλη - όπως κάθε χρόνο! - ήταν η συμμετοχή στην κοπή της πίτας τουΜουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Φέτος, η μεγάλη αλλαγή ήταν στην εκπροσώπηση του Δήμου: το Μουσείο ιδρύθηκε επί Κοινότητας Σιγρίου, συνέχισε επί Δήμου Ερεσού - Αντίσσης και τώρα συνεχίζει επί μονοκρατορίας Δήμου Λέσβου.
Από επισήμους, λοιπόν, είδαμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Σηφουνάκη, τους Αντιδημάρχους Γιάννη Τσακίρη, Ηλία Κουνιαρέλλη και Απόστολο Αθανασιάδη, τον Παναγιώτη Ζαφειρίου επίσης από τον Δήμο, τον Νομαρχιακό Σύμβουλο πλέον Σωτήρη Καρδαρά και, βέβαια, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου.
Από τις ειδήσεις που βγήκαν, μετά την εκτενή ανασκόπηση της χρονιάς, ήταν η διαβεβαίωση (από τα χείλη Σηφουνάκη) ότι ο δρόμος Καλλονής-Σιγρίου θα δημοπρατηθεί τον Ιούνιο και οι εργασίες θα ξεκινήσουν (αν δεν υπάρχουν ενστάσεις) το φθινόπωρο και σε τρία χρόνια θα είναι έτοιμος. Ο Γ. Τσακίρης συμπλήρωσε πως και το Λιμάνι του Σιγρίου είναι σημεντικό έργο και πρέπει να προχωρήσει.
Η άλλη είδηση είναι πως το Μουσείο αναλαμβάνει την αποκατάσταση του Κάστρου του Σιγρίου, με την προοπτική αυτό να γίνει ένας χώρος εκθέσεων. Δεν διευκρινίστηκε αν ο χώρος έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο στο Μουσείο ή το Μουσείο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και τη διαχείριση θα συνεχίσει να την έχει ο Δήμος...
Μια ακόμη είδηση είναι πως αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας στη Δυτική Λέσβο για την τοπική διαχείρηση του Natura 2000. Όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα στο Δίκτυο Natura 2000 έχουν ενταχθεί 241 περιοχές και για τη διαχείρισή τους υπάρχει ένας σημαντικός προϋπολογισμός, αν ακούσαμε καλά περί τα 200 εκ ευρώ. Οπότε, κάντε τις διαιρέσεις σας και υπολογείστε πόσα χρήματα θα διαχειρίζεται ετησίως αυτός ο φορέας...
Για την ιστορία, την βασιλόπιτα παρασκεύασε ο Γυναικείος Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Σκαλοχωρίου.
Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: