Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΕΚΚΛΗΣΗ των επαγγελματιών ψαράδων του Σιγρίου

 
Το 1994 είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα του χωριού μας ένα άρθρο για τα προβλήματα των ψαράδων. Κοιτώντας το σήμερα, διαπιστώνουμε ότι τα προβλήματα όχι μόνο δεν έχουν λυθεί, αλλά αντίθετα έχουν αυξηθεί τόσο που εμείς οι επαγγελματίες ψαράδες, με τις συνθήκες αυτές που ζούμε, θα πρέπει να είμαστε ήρωες. 
Ζούμε μια συνεχιζόμενη κρίση και φοβόμαστε αν αύριο θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε: την ύπαρξή μας στη θάλασσα. Δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να βλέπουμε τη θάλασσα σε τέτοια κατάντια! Όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή. 
Συζητώντας όλα αυτά, εμείς οι επαγγελματίες ψαράδες του Σιγρίου παρακαλούμε τους ερασιτέχνες και συνταξιούχους που ψαρεύουν, τουλάχιστον να μην πουλάνε τα ψάρια τους. Γιατί, με το να τα πουλάνε, δυσχεραίνουν το έργο μας. 
Οι ανάγκες σας δεν είναι τόσες όσο οι δικές μας. Μεγαλώνουμε και σπουδάζουμε παιδιά – εσείς αυτό το στάδιο το ξεπεράσατε. Όταν πουλάτε τα ψάρια, εμείς τι πρέπει να κάνουμε, τη στιγμή που δεν έχουμε άλλο εισόδημα; Ενώ εσείς, έχετε! 
Μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά στη θάλασσα, γιατί κι εσείς την αγαπάτε και το ξέρουμε. Γι’ αυτό ζητάμε και την κατανόησή σας.
(ακολουθούν υπογραφές)

Δεν υπάρχουν σχόλια: