Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πες-πες, κάτι μπορεί να γίνει!

Τούτο το blog ήταν η πύλη της πρώτης δημοσιοποίησης του προβλήματος. Ύστερα, έγινε Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα. Και τώρα μαθαίνουμε πως δώθηκε λύση!
Σύμφωνα, λοιπόν, με Δελτίο Τύπου από το γραφείο του Βουλευτή ν. Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού, σταματάει η αναίτια ταλαιπωρία που υφίστανται οι αλιείς οι οποίοι κάθε φορά που θέλουν να ανελκύσουν ή να καθελκύσουν το σκάφος τους και έπρεπε να προσκομίσουν διπλότυπο από  την εφορία αξίας 0.88 Ευρώ. 
Ανταποκρινόμενο στην οξεία κριτική του κ. Γαληνού το Υπουργείο Οικονομικών εγκρίνει την χορήγηση διπλοτύπων τύπου Β’ από τις κατά τόπους  Δ.Ο.Υ. στους Λιμενικούς Σταθμούς για την επιτόπια είσπραξη του τέλους αδείας ανέλκυσης ή καθέλκυσης πλοίων ή πλωτών ναυπηγημάτων ώστε να διευκολύνονται οι αλιείς που υπάγονται στην δικαιοδοσία των εν λόγω σταθμού.
Με την νέα διευθέτηση, και σε ό,τι αφορά τους αλιείς που υπάγονται στο Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου,  η Δ.Ο.Υ. Καλλονής μπορεί να χορηγήσει διπλότυπα τύπου Β΄ στο Λιμενικό Σταθμό για να γίνεται επιτόπια η είσπραξη του τέλους αδείας ώστε να σταματήσει η αναίτια ταλαιπωρία των αλιέων, οι οποίοι μέχρι  σήμερα για να εκδώσουν το απαραίτητο διπλότυπο της εφορίας, έπρεπε να ταξιδέψουν κατ΄ελάχιστον, μία ώρα μέχρι τη Δ.Ο.Υ. Καλλονής, που απέχει από το Σίγρι, περίπου 50 χιλιόμετρα, να χάσουν ένα ημερομίσθιο, να ξοδέψουν βενζίνη, να απασχολήσουν τον υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. για να εκδώσουν ένα διπλότυπο, που το χαρτί του ίσως κοστίζει παραπάνω από 0,88€.

Δεν υπάρχουν σχόλια: