Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Νέα Διοιίκηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Πρόεδρος ο αντιπρύτανης Νίκος Σουλακέλλης
Τέταρτος κατά σειρά πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αναλαμβάνει ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νίκος Σουλακέλλης, ο οποίος ήδη τρία χρόνια τώρα μετείχε στη διοίκηση του φορέα. Μιλώντας για τις προτεραιότητές του, ο κ. Σουλακέλλης ιεράρχησε εκείνες τις παρεμβάσεις που θα εδραιώσουν περαιτέρω το Μουσείο, κι ως τέτοια προέταξε το έργο ανάδειξης της Νησιώπης, που προσφάτως εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.
Μετά τον Παναγιώτη Σεραΐδη και τους καθηγητές Βαγγέλη Βελιτζέλο και Ακίνδυνο Κελεπερτζή, αναλαμβάνει την προεδρία του ιδρυθέντος πριν από 16 χρόνια Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ο Νίκος Σουλακέλλης. Στην απόφαση ορισμού της νέας διοίκησης αναφέρεται ότι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου, με τριετή θητεία, ορίζεται ακόμη ο Δημήτρης Καπετανάς, μηχανολόγος-μηχανικός τού ΕΜΠ και πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου, που - όπως και ο πρόεδρος, Νίκος Σουλακέλλης - εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ακόμη μετέχουν στο συμβούλιο ο Γιάννης Κουρτζέλλης, αρχαιολόγος της Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ο Παύλος Τσίκνας, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Σιγρίου, η Αλεξάνδρα Ζαμπετάκη - Λέκκα, καθηγήτρια, ως εκπρόσωπος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Τριαντάφυλλος Ακριώτης, επίκουρος καθηγητής, ως εκπρόσωπος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και ο Φώτης Κράλης, δασολόγος, διευθυντής Δασών Λέσβου, ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας της Ειδικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σε σχέση με το απερχόμενο συμβούλιο, οι αλλαγές στη σύνθεσή του αφορούν στον κ. Καπετανά που πήρε τη θέση της Νάνας Παυλακέλλη και στην κ. Ζαμπετάκη που πήρε τη θέση του Ακίνδυνου Κελεπερτζή, καθώς και στον κ. Τσίκνα, που είναι πλέον πρόεδρος του Σιγρίου στη θέση του Απόστολου Αθανασιάδη.
Ώθηση…
Ο κ. Σουλακέλλης και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα προβούν σε ανακοινώσεις για το Μουσείο και τους στόχους που θα θέσει η νέα διοίκηση, αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίασή της, η οποία προγραμματίζεται για την επόμενη βδομάδα. Χθες, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων μιλώντας στο «Ε» επεσήμανε κατ’ αρχάς ότι αποτελεί για τον ίδιο ιδιαίτερη τιμή που θα διατελέσει πρόεδρος του Μουσείου. Μιλώντας για τις προτεραιότητες της επόμενης τριετίας, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της ανάδειξης της Νησιώπης, το οποίο θα δώσει άλλη προοπτική και δυναμική ώθηση στο Μουσείο, συμβάλλοντας στην εδραίωσή του. Τέλος, στην πρώτη σύντομη αναφορά του για τη θέση ευθύνης που αναλαμβάνει ο Νίκος Σουλακέλλης δεν παρέλειψε να επισημάνει και την πολύ καλή συνεργασία που έχει με το διευθυντή του Μουσείου, και ομοίως πανεπιστημιακό, Νίκο Ζούρο, όπως και στην εμπειρία του απ’ την προηγούμενη θητεία του στο Δ.Σ. υπό την προεδρία του Ακίνδυνου Κελεπερτζή
Της Μαρίνας Πολάτου από το "Εμπρός"

Δεν υπάρχουν σχόλια: