Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Κάθε πότε έχει λεωφορείο για Σίγρι;

Την αφορμή για το σημείωμα τούτο το έδωσαν δυο παιδιά από το Πολεμικό Ναυτικό, που έπρεπε να έρθουν στο Σίγρι, για να συναντήσουν το καράβι και να συνεχίσουν τους πλόες στο Αιγαίο.
Έψαξαν, λοιπόν, οι άνθρωποι στο ίντερνετ για να βρουν τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων και βρήκαν αυτά που δημοσίεψαν τελευταία φορά τα... Αιολικά Νέα που έχουν προ καιρού κλείσει!
Οπότε, τηλεφώνησαν σε έναν φίλο τους στη Μυτιλήνη, ο οποίος τους μετέφερε το νέο πως το επόμενο δρομολόγιο από τη Μυτιλήνη για το Σίγρι είναι... την Πέμπτη!!!
Δευτέρα και Πέμπτη
Αυτά είναι τα δρομολόγια, λοιπόν, για Σίγρι από Μυτιλήνη: Δευτέρα και Πέμπτη, στις 13:15.
Από Σίγρι για Μυτιλήνη, τις ίδιες μέρες, στις 06:15.
Επίσης, τις μέρες που πηγαίνει στις 7:30 το σχολικό λεωφορείο τα παιδιά στο Γυμνάσιο της Άντισσας, το λεωφορείο αυτό συνεχίζει στις 8:30 για Καλλονή (φτάνεις στην Καλλονή στις 9:30 περίπου) και επιστρέφει στις 12:00 από Καλλονή, στάση στην Άντισσα και φτάνει στο Σίγρι στις 14:00 περίπου. Να θυμίσουμε ότι η διαδρομή Σίγρι - Καλλονή είναι περίπου 50 χλμ.
Σ.Σ: Μεθαύριο Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, το δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί (όπως γίνεται και την Καθαρά Δευτέρα, και κάθε αργία που πεφτει Δευτέρα ή Πέμπτη...)
Θερινά - Χειμερινά δρομολόγια.
Αυτά είναι τα χειμερινά δρομολόγια: Δευτερα και Πέμπτη.
Γύρω στις 10 Ιουλίου και ως τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, υπάρχουν τα Θερινά δρομολόγια, με δύο ημερήσια δρομολόγια στη διαδρομή Μυτιλήνη - Σίγρι! Πέρυσι, το πρώτο δρομολόγιο ξεκινούσε από Μυτιλήνη στις 11:00 και το δεύτερο στο καπάκι, στις 13:15, αλλά τα προηγούμενα χρόνια το πρώτο έφευγε στις 08:00 και το δεύτερο στις 13:15.
Από το Σίγρι, το πρώτο φεύγει στις 06:15 και το δεύτερο στις 17:00.
Να σημειώσουμε ότι το "έκτακτο" ονομαζόμενο δρομολόγιο (11:00 - 17:00) περνάει και από Ερεσό.

Όσο κι αν έχουμε προσπαθήσει, όσο κι αν "τρομάζουν όσοι ακούν ότι λεωφορείο υπάρχει δυο φορές τη βδομάδα, τίποτα δεν έχει γίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: