Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Για 88 λεπτά (0,88Ε) πρέπει να κατεβείς στην Εφορία, στην Καλλονή!!!!!!!

Κάποιοι "σπάνε το κεφάλι τους" για να κάνουν τη ζωή του κόσμου δύσκολη! Κάποιοι εφευρίσκουν γραφειοκρατία και ταλαιπωρία, αντί να εξυπηρετούν και να διευκολύνουν καταστάσεις.
Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει, διαβάζοντας την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου, όπως αυτή κοινοποιήθηκε και στον Αλιευτικό Σύλλογο Σιγρίου "Πολυχρόνης", περί ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών.
Για να βγάλει ή να ρίξει κάποιος το σκάφος του στη θάλασσα, ΠΡΕΠΕΙ να πάρει την αντίστοιχη άδεια ανέλκυσης - καθέλκυσης. Σωστά.
Την άδεια εκδίδει η Λιμενική Αρχή, με την προσκόμιση διπλότυπου από την Εφορία αξίας 0,88 ευρώ και την καταβολή επιπλέον 5 ευρώ ΕΚΟΕΜΝ στη Λιμενική Αρχή (Χ 2 = 10 ευρώ).
Δηλαδή, για να βγάλεις τη βάρκα και να την καλαφατίσεις, πρέπει πρώτα να πας στην Καλλονή, να χάσεις ένα μεροκάματο, να ξοδέψεις βενζίνη για να πας και να έρθεις, να απασχολήσεις υπάλληλο για 0,88 ο οποίος θα κόψει διπλότυπο που το χαρτί του κοστίζει παραπάνω, για να το προσκομίσεις στο Λιμεναρχείο, να δώσεις άλλα 5 ευρώ για να πάρεις την άδεια!!!!!
Η σχιζοφρένεια σε όλο της το μεγαλείο!!!
Η κοροϊδία προς τον Πολίτη.
Η απόδειξη του κακού ελληνικού κράτους.
Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο εγκέφαλος ο οποίος έβγαλε αυτό το φιρμάνι που καλούνται να εφαρμόσουν οι λιμενικές αρχές (που θέλει κρέμασμα, δηλαδή!!!), αλλά πρέπει αμέσως να αλλάξει: τι πιο απλό, από το να εισπράτουν τα Λιμεναρχεία κατευθείαν 6 ευρώ, να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος να τρέχει στις εφορίες για 0,88!

Δεν υπάρχουν σχόλια: