Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κάστρο Σιγριου: κινδυνεύει να κλείσει!


Αδύναμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στο Κάστρο Σιγρίου, προκειμένου αυτό να συνεχίσει να είναι επισκέψιμο, δηλώνει η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων!
Σε απαντητικό της έγγραφο πτος τον Δήμο Λέσβου και την Κοινότητα Σιγρίου αναφέρει πως "το Φρούριο Σιγρίου θα πρέπει να παραμείνει κλειστό λόγω των προβλημάτων στατικής επάρκειας που παρουσιάζονται σε τμήματα των τειχών του"!!!
Και συνεχίζει αναφέροντας πως υπάρχει εγκεκριμένη τεχνική περιγραφή για την εκτέλεση των επειγουσών εργασιών, έχει ζητηθεί χρηματοδότηση, αλλά λεφτά δεν υπάρχουν. Κι έτσι, προτείνει στο Δήμο ή την Κοινότητα να βρουν τρεις εργάτες και να εκτελέσουν τις εργασίες υπό την επίβλεψη της υπηρείας, για να μην κλείσει το Κάστρο...
Οπότε, ή κλείνει το Κάστρο του Σιγρίου (για να μη σκοτωθεί κανένας άνθρωπος στα καλά-καθούμενα), ή θα γίνει θαύμα και θα αναλάβει ο Δήμος τις εργασίες (που δεν έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους του), ή θα έρθει ο κόσμος τα απάνω κάτω και θα βρει η Αρχαιολογία λεφτά και θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.
Το θέμα είναι πως το Κάστρο του Σιγρίου κινδυνεύει να γίνει ένας σωρός από πέτρες κι εμείς καθόμαστε και το βλέπουμε ανήμποροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: