Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Άλλη μια δημοσίευσή μας γίνεται ερώτηση στη ΒΟΥΛΗ!

Για το διπλότυπο των 0,88

Άλλη μια δημοσίευσή μας πήρε τον... δρόμο για τη Βουλή και κατατέθηκε ως ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό.
Πρόκειται για την ταλαιπωρία των 0,88 ευρώ για όσους θέλουν να ανελκύσουν ή να καθελκύσουν τα σκάφη τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή κατέθεσε, λοιπόν, ο Βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Σπύρος Γαληνός.

ΘΕΜΑ: Αναίτια ταλαιπωρία των αλιέων για διπλότυπο Δ.Ο.Υ. αξίας 0,88€
Μεγάλη ταλαιπωρία συνεχίζουν να προκαλούν στους κατοίκους της περιφέρειας αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης, οι οποίες συνεπάγονται γιγάντωση της γραφειοκρατίας και προκαλούν αναίτια υπερβολικό κόστος.
Μόνο τραγελαφική θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η απόφαση του Υπουργείου σας, με την οποία όποιος αλιέας επιθυμεί να ανελκύσει ή καθελκύσει το σκάφος του, πρέπει εκτός των άλλων δικαιολογητικών να προσκομίσει και διπλότυπο εφορίας 0,88€.
Όμως σε αυτή την απόφαση πουθενά δεν υπάρχει η πρόβλεψη της κεντρικής διοίκησης, για τις περιπτώσεις εκείνες που η αρμόδια Δ.Ο.Υ. βρίσκεται πολύ μακριά από την λιμενική αρχή που θα εκδώσει τη σχετική άδεια.
Ενδεικτικά αναφέρω την περίπτωση των αλιέων (επαγγελματιών ή ερασιτεχνών) που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Σταθμού Σιγρίου, στην Λέσβο. Οι αλιείς αυτοί προκειμένου να εκδώσουν το απαραίτητο διπλότυπο της εφορίας, πρέπει να ταξιδέψουν κατ΄ελάχιστον, λόγω της δυσκολίας που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο, μία ώρα μέχρι τη Δ.Ο.Υ. Καλλονής, η οποία απέχει από το Σίγρι, περίπου 50 χιλιόμετρα. Δηλαδή πρέπει να χάσουν ένα ημερομίσθιο, να ξοδέψουν βενζίνη, να απασχολήσουν τον υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. για να εκδώσουν ένα διπλότυπο, που το χαρτί του ίσως κοστίζει παραπάνω από 0,88€.
Το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται η κοινωνία και η οικονομία από τέτοιες ενέργειες είναι πολλαπλάσιες από το όποιο οικονομικό όφελος για το κράτος. Τέτοιου είδους διατάξεις αποτελούν μνημείο ανορθολογικής διευθέτησης, απρονοησίας και γραφειοκρατικής δυσκαμψίας. Στοιχειώδης ανάλυση κόστους-ωφελειών, στο επίπεδο της κοινωνίας, επιτάσσει μία πιο ορθολογική διευθέτηση του ζητήματος. Μένει κύριε Υπουργέ να αποδείξετε με τις ενέργειες που θα κάνετε ότι ο ορθολογικός σχεδιασμός δεν αποτελεί ένα χαμένο στοίχημα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την πολιτική του ηγεσία.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
• Τι προτίθεται να κάνει, και με ποιο χρονικό ορίζοντα, για το συγκεκριμένο θέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: