Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ, ΜΕΘΑΥΡΙΟ!!!

Για Σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, την Τρίτη και την Τετάρτη 25, 26 και 27 Απριλίου 2011 προγραμματίστηκαν οι παραστάσεις του νέου έργου της Θεατρικής Ομάδας του Σιγρίου “Θάλασσα”. Πρόκειται για την “Πεντανόστιμη” της Λένας Διβάνη, ένα σύγχρονο παραμύθι, με χρώματα και τραγούδια, γεμάτο αλήθειες και συμβολισμούς.

Τους ρόλους μοιράζονται: Αργυρώ Τσιπούρα (Πεντανόστιμη), Κατερίνα Κανιγιάννη (Πανωραία), Δήμητρα Ξενικάκη (Παναρέτη), Παναγιώτα Τσίκνα (Άφρο), Μανώλης Παναγιωτάρας (Πολύδωρος) και Τεϊμουράζ – Ντέμος Γβινιασβίλι (Πολυκράτης). Επίσης, ακούγονται οι φωνές και άλλων μελών της θεατρικής ομάδας. Την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Αντώνης Χιώτης.


Η “Πεντανόστιμη” παίχτηκε τις θεατρικές σεζόν 2006-2007 και 2007-2008 από το “Τραίνο στο Ρουφ” σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.

Η παράσταση αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιεί η ομάδα στη νέα σκηνή του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου, η οποία ανακατασκευάστηκε ολοκληρωτικά με χρήματα από τις προηγούμενες παραστάσεις. Στην θέση της παλιάς επικίνδυνης και άβολης σκηνής σήμερα υπάρχει μια πολύ σίγουρη κατασκευή από σίδερο και ξύλο, με μια επαγγελματικού επιπέδου αυλαία, εξοπλισμένη με θεατρικούς προβολείς και σύστημα ήχου.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Μετά από ένα επιτυχημένο ντεμπούτο και μια θριαμβευτική δεύτερη χρονιά, αναζητήσαμε με προσοχή και... κάποιο φόβο (!) το επόμενο έργο που θα ανέβαζε η νεοφώτιστη “Θάλασσα”, η θεατρική ομάδα του Σιγρίου. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, ωστόσο ήταν μια απόφαση που την αγαπήσαμε στην εξέλιξή της, καθώς δουλεύαμε το έργο και προχωρούσαμε στην ολοκλήρωση της παράστασης.

Τι είναι, λοιπόν, η “Πεντανόστιμη”;

Είναι απλώς ένα σύγχρονο παραμύθι, όπουτη σημερινή Σταχτοπούτα - Πεντανόστιμη αναζητάει το πριγκιπόλουλο - μεγιστάνας του Τύπου; Ασφαλώς ναι, είναι! Αλλά, πέρα απ’ αυτήν την πρώτη ανάγνωση, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε πολλές επιτυχείς επισημάνσεις της συγγραφέως: τους τόσους διαγωνισμούς μαγειρικής που ζούμε από κανάλι σε κανάλι, την έλλειψη της αληθινής αγάπης από τον πλανήτη μας, την καταπίεση, την εκμετάλλευση, την ελπίδα...

Μπορούμε, επομένως, να δούμε και πέρα από το παραμύθι. Ή - αν θέλουμε - να ταξιδέψουμε μόνο σ’ αυτό.

Η επιλογή είναι πάντα δική μας...

Η «Πεντανόστιμη» Από τη Θεατρική Ομάδα Σιγρίου «Θάλασσα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: